✓ Løfte om lav pris!
✓ Kvalitet siden 2011!
Ferie i den Dominikanske Republik
Indtast feriedestination
Afrejselufthavn
Rejsende
Tidligste ankomstdato
Seneste ankomstdato
Feriens længde
Indkvartering
Værelsestype
Hotelkategori
Operatør
Telefonservice
Dagligt til kl. 22

Ferie i den Dominikanske Republik

Om den Dominikanske Republik

Den Dominikanske Republik er en østat på øen Hispaniola mellem Atlanterhavet og det Caribiske Hav. Den Dominikanske Republik grænser mod vest op til Haiti, mod nord til Atlanterhavet og mod syd til det Caribiske Hav. Den Dominikanske Republik må ikke forveksles med den ligeledes smukke lille caribiske ø Dominica 500 km mod sydøst.

Den Dominikanske Republik Ferie og rejse

Ferieparadiset den Dominikanske Republik er på 48.730 km² og indtager dermed 2/3 af øen Hispaniola. Indbyggertallet er på 8.833.634. Øen har en af de mest spændende og alsidige topografiske strukturer i det caribiske område. Øen er overvejende præget af bjerge. Det højeste punkt på øen er bjerget Pico Duarte, der er 3.175 m højt.
Den Dominikanske Republik er større end Jamaika, Bahamaøerne, Puerto Rico og Jomfruøerne tilsammen. Over 300 miles af kysten består af yderst fortryllende strande, og øen præges af hele 4 bjergkæder. Øen er derfor ikke kun ideel til badeferier. På de højeste steder på Pico Duarte kan man ovenikøbet være heldig at opleve sne – så det er en god ide at tage en jakke med i kufferten!
Ca. 3,5 millioner af øens 8.833.634 indbyggere bor i byen Santo Domingo. Det er her, det glade ferieliv udfolder sig. Den næststørste og den tredjestørste by er Santiago og Puerto Plata. Selv om den Dominikanske Republik udviser mange kulturelle og sociale ligheder med andre latinamerikanske lande, er landet alligevel sjældent anderledes. Foto: ©haveseen - Fotolia.com
Her er et par ting, som det er en god ide at tage med hjemmefra på en ferie i den Dominikanske Republik, fordi de er relativt dyre der:

  • Rejse- eller strømadapter til den Dominikanske Republik (Strømspænding 110 volt)
  • Vandafvisende solspray (Tænk på den kraftige solindstråling)
  • Myggespray (Det tilrådes, at du spørger efter, hvad middel der virker bedst, på apoteket)
  • Glem for alt i verden ikke solbrillerne
  • Dit rejseapotek

Den Dominikanske Republik Rejsetid

De fleste anser vinteren for at være den optimale rejsetid. Normalt har efterårsstormene lagt sig igen, når man kommer ind i december. Der er ret varmt og meget tørt i den Dominikanske Republik til ind i april. Det er nok den mest ideelle tid at holde ferie på, for klimaet er nærmest som skabt for folk fra centraleuropa. Derfor er der også flest europæere i den Dominikanske Republik på den tid. Det regner mest i maj og oktober, og det er mest tørt i februar og marts. Vejret klimaoversigt. Den Dominikanske Republik. Ferie:

Dom. Rep.Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Højeste tem-temperaturer282929303031313131313030
Laveste tem-temperaturer191920212222222322212120
Timer med solskin6 t6 t7 t7 t6 t6 t6 t7 t7 t6 t6 t6 t
Vandet °C272626272727282828282727
Regndage7667111211111111108

Den Dominikanske Republik Klima - Vegetation - Vejret

Der er ikke særligt koldt i den Dominikanske Republik om vinteren bortset fra i de højest beliggende egne inde midt på øen. På den nordlige del af øen kan det godt regne ret kraftigt på den tid. Derudover må der fra september til ind i november påregnes kraftige storme. Fra december til omkring april anses den Dominikanske Republik for at være et virkeligt ideelt rejsemål.
Regntiden ligger om sommeren fra maj til ind i august. De fleste turister opfatter den ikke som det store problem, for regnbygerne er som regel relativt korte og kraftige, altså snarest forfriskende. Nedbørsmængden og luftfugtigheden er generelt høje.

Den Dominikanske Republiks historie

Den Dominikanske Republik var i mange år under spansk herredømme. I 1805 blev området erobret af Haiti. I 1844 tilkæmpede Santo Domingo sig uafhængighed, og allerede i 1861 underkastede republikken sig igen den spanske krone.
Efter mange års instabilt demokrati tog Ulises Heureaux magten i 1882. Efter mordet på Heureaux i 1899 fulgte der kaotiske tilstande. De blev først afsluttet af USA i 1916. Det er baggrunden for, at det tidligere temmeligt kaotiske land har udviklet sig til et sandt ferieparadis.

Den Dominikanske Republik Seværdigheder

En ferie i den Dominikanske Republik bør helst ikke kun tilbringes på stranden. Landet byder på masser af seværdigheder, som man ikke bør gå glip af. Den kendte Pico Duarte er med sin højde på 3.100 meter det højeste bjerg i landet. Der er ikke så få turister, der benytter deres ferie til at foretage en afvekslende vandretur op på denne fascinerende seværdighed. Opstigningen er ret komfortabel, og det er kun de færreste, der har problemer med at få vejret, blot de holder sig til turlederens instrukser. Under opstigningen kan man opleve en vegetation, der snarest leder tanken hen på troperne på grund af de mange bregne- og palmearter og den yderst interessante fuglebestand.
Samaná Provinsen er en lille halvø, hvis nordkyst er spækket med de klart mest lækre strande i Caribien. Halvøen er et af de mest tørre områder i den Dominikanske Republik. Her kan man ud over regnskove også finde mange ensomme bugter og en række helt sjældent imponerende vandfald.
Byen Monte Cristi har omkring 20.000 Indbyggere. Den er blandt de mest populære seværdigheder i regionen, der har bjerget El Morro som vartegn. I selve Monte Cristi får turisterne et indtryk af den lokale befolknings leveforhold.
Hovedstaden i den Dominikanske Republik, Santo Domingo, er et kulturelt højdepunkt af format.
Lago Enriquillo er en sø i den vestlige ende af landet, der har en størrelse på omkring 300 kvadratkilometer. I søen befinder der sig en omkring 12 kilometer lang og 2 kilometer bred ø. De fleste turister besøger søen, fordi de her kan opleve sjældne amerikanske krokodiller i naturlige omgivelser. © edan - Fotolia.com

Yderligere seværdigheder og udflugtstips:

  • Nationalparken Los Haitises
  • Manatí Park Bávaro
  • Saona Øen
  • Jeep-safarier
  • Udflugtstip for Santo Domingo

Den Dominikanske Republik Kultur (Religioner - Sprog)

Kulturen i den Dominikanske Republik har udviklet sig på grundlag af den afrikanske, spanske og amerikanske kultur. Der findes en del ord og madvaner, der stammer fra de amerikanske urindbyggere. Fra Afrika eksisterer der stadigvæk indflydelser fra voodoopraksisen, og spanierne har efterladt sig deres sprog. Den nationale dans i den Dominikanske Republik kaldes merengue.
Nogle af de gamle bygninger fra kolonialtiden eksisterer fortsat. De smukkeste af dem kan man finde i Santo Domingo. Kunsten, musikken og litteraturen er tydeligt påvirket af Spanien. De vigtigste kulturinstitutioner i landet som fx det Nationale Kunstmuseum finder man i Santo Domingo.

Den Dominikanske Republik Typiske madretter og specialiteter

En ferie i den Dominikanske Republik er ikke noget problem for europæiske maver. Et eksempel er morgenmaden, der her kaldes »mangú«, og som udgøres af en blanding af bananer, friskost og en ret, der minder om en sød eueropæisk dessert af æg, og som findes på de fleste hotellers morgenmadsbuffetter. En anden vældig populær ret er »bandera dominicana«, som spises til frokost. Den består af ris, kød, grøntsager og stegte bananer. En anden meget typisk ret er »sancocho«. Det er en slags suppe, der spises sammen med grøntsager og ris. I en ofte serveret variant af denne ret anvendes der gedekød.
»Locrio« eller dominikansk ris tilberedes på forskellige måder. Det er en ret, der kan sammenlignes med den spaniske paella. I nærheden af Samaná findes der mange kokospalmer, hvis mælk anvendes til mange forskellige sovse. På sydkysten spises der meget »bulgur«, der er et populært fuldkornsprodukt.
Andre vigtige oplysninger i sammenhæng med emnet ferie og indrejse i den Dominikanske Republik findes i rejseinformationerne fra Ferieheltene.

 

Disse ferie temaer, du måske gerne: