✓ Løfte om lav pris!
✓ Kvalitet siden 2011!
Maldiverne Ferie
Indtast feriedestination
Afrejselufthavn
Rejsende
Tidligste ankomstdato
Seneste ankomstdato
Feriens længde
Indkvartering
Værelsestype
Hotelkategori
Operatør
Telefonservice
Dagligt til kl. 22

Maldiverne Ferie

Bestil jeres ferie på Maldiverne med egen hytte ud til vandet

Maldiverne Ferie Generelt

Maldiverne – bare det at høre navnet vækker fornemmelsen af varme, sol, hvidt sand, der risler mellem tæerne hos alle, og når man kaster et blik ud over havet, kommer der umiddelbart en fornemmelse af frihed op i en. Man kan vandre hen ad de glitrende strande, piske det lave saltvand op foran sig med fødderne og nyde stilheden. Hvad har man mere brug for?

Maldiverne Ferie/rejse

Ud af de 19 øgrupper, der udgør Maldiverne, er der kun 220 enkelte øer, der er beboet. Dertil kommer 26 atoller, der er omgivet af koralrev. Hvis I bestiller et ferieophold og gerne vil dykke lidt, anbefales det at søge under atoller med koralrev. Hvis I mere har lyst til at tilbringe ferien i jeres egen hytte ud til stranden, er der også mulighed for det. Østaten kan tilbyde en passende løsning på alle behov. De mange større og mindre atoller er en perfekt ramme om oplevelserne, uanset om man vil bruge opholdet til at surfe eller dykke. Og hvis man foretrækker at være sig selv og nyde ensomheden langt borte fra mylderet af andre mennesker, er der også plads til det. En ferie på Maldiverne er den perfekte lejlighed til at nyde tosomheden midt i de idylliske og pragtfulde landskaber. Børn er også velkomne på alle øerne i Maldiverne. For at forældrene alligevel kan slappe rigtigt af, tilbydes der en omfattende vifte af forlystelser for børnene og nogle steder også børnepasning. Især i de lavvandede områder kan børnene og de af de voksne, som ikke kan svømme, trygt lege eller bygge sandslotte.

Maldiverne Ferie Rejsetid

En bestemt årstid, hvor det er mest behageligt at holde ferie på Maldiverne, findes egentligt ikke, for der er altid varmt på øerne, men ikke altid tørvejr. Det fugtige tropiske klima og den deraf følgende ret høje luftfugtighed er ikke noget, alle bryder sig om, og det tilrådes dem, der har problemer med kredsløbet, at spørge deres læge til råds, inden de bestiller en rejse til Maldiverne.
Termometeret synker sjældendt til under 25°C! Derfor kan det anbefales dem, der kun tager til Maldiverne for at slappe af og nyde strandlivet, at bestille deres rejse til månederne mellem januar og marts. For dem, der gerne vil surfe, anbefales det at komme i peridoen maj til oktober, fordi det i den periode blæser lidt kraftigere.

Vejret, klimaskema for en ferie på Maldiverne:

Maldiverne Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Højeste tem-temperaturer292930313030292929292929
Laveste tem-temperaturer232425272625242525242323
Timer med solskin898765666668
Vandet °C272727282929282727272727
Regndage31139171412101184

Maldiverne Klima – vegetation – vejret

Gennemsnitstemperaturerne bevæger sig hele året rundt mellem 29 og 32 grader. Også om natten synker temometeret kun sjældent til under 27 grader. Hvordan vejret rent faktisk er på Maldiverne, afhænger af monsuntiden. Fra oktober til april blæser monsunvinden fra nordøst. Den bringer temperaturer på mellem 30 og 33 grader, 8 timers solskin om dagen, høj luftfugtighed og meget ringe nedbørsmængder med sig. Hvis monsunvinden kommer fra sydvest, optræder der kraftigt nedbør i perioden maj til september. Gennemsnitstemperaturerne ligger ganske vist på 29 - 32 grader, men der kan godt optræde kraftige storme.

Maldiverne Historie

Østaten Maldiverne tiltrak allerede i 1100-tallet handelsmænd, fribyttere og pirater, som krydsede det Arabiske Hav. Meget taler for, at det var buddhistiske singalesere (fra vore dages Sri Lanka), der var de første til at befolke øerne. Arabiske handelsfolk var blandt de første rejsende, der søgte efter Maldiverne. Det kan bl.a. forklare indflydelsen fra det arabiske sprog og især den muslimske religion på Maldiverne. Efter at Maldiverne i 1500-tallet havde udviklet sig til en handelsnation, fik østaten i 1800-tallet status af et britisk protektorat. Den britiske indflydelse fortsatte langt op gennem 1900-tallet, indtil der i 2008 blev etableret en uafhængig og demokratisk republik.

Maldiverne Ferie Seværdigheder

Østaten er relativt fattig på arktektoniske seværdigheder, som man kan studere på ferien på Maldiverne. Maldivernes hovedstad, Malé, har alligevel en række seværdige stykker kulturarv at byde på. Et virkeligt spændende bygningsværk i Malé er Sultan Mohammed Thakurufaanu Moskeen med den flotte gyldne kuppel og en 40 meter høj minaret, som kan ses på lang afstand. Ud over moskeen befinder der sig lidt syd for byens centrum den idylliske Sultanens Park og det Hellige Skrin, der har tilhørt den arabiske munk Abu Yusuf Barakat Al Barbari. De mange suvenirbutikker og torvet midt i Malé er også særdeles seværdige.

Maldiverne Kultur

Den fremherskende religion på Maldiverne, islam, har haft stor indflydelse på øgruppens kultur. Den lokale befolkning føler en stærk indre tilknytning til sin religion, så det ligefrem er normalt, at befolkningen flere gange om dagen samles til bønner, som også udsendes i det lokale fjernsyn. Så godt som alle indbyggere på Maldiverne er udøvende muslimer.
Landets officielle sprog er dhivehi, der er afledt af det tidligere singalesisk og er påvirket af arabisk, hindi og engelsk på mange måder. Ud over dhivehi har engelsk også stigende betydning som handels- og kommunikationssprog på Maldiverne.